BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Hojiblanca BIO, 500 ml
Kód: SB-46826Detailní popis produktu
Olej odrůdy Hojiblanca - prvotřídní olej s nízkou kyselostí
Výsledkem této odrůdy a poctivých postupů výroby je olej s velmi svěžím, ovocným aromatem zelených oliv. BIO olivový olej Hojiblanca získal hned několik mezinárodních ocenění jako olej prvotřídní kvality. Jeho vysoká kvalita je certifikována značkou původu Estepa, která má nejnáročnější požadavky na kvalitu olivových olejů, které jsou na trhu k dostání. Vysoký kvalita je dána, mimo jiné, také velmi nízkou aciditou, neboli kyselostí, která je u tohoto oleje do 0,3%.
Nepostradatelná surovina italských a řeckých pokrmů.
Základní surovina těstovin, risotta nebo pest.
Vhodný pro přípravu jak studených, tak teplých pokrmů.
Vhodný k restování.
Vynikající do dresingů a marinád.
Chuť a vůně oleje Hojiblanca
Olej Hojiblanca má velmi svěží vůni, plnou ovocných tónů zelených oliv a olivových listů. Chuť je vyvážená, lehce kořeněná a s jemnou hořkostí. Olej je ideální k přípravě zeleniny a grilovaných ryb.
Certifikace integrované produkce
Olej má i certifikaci integrované produkce, což znamená, že pěstování v olivovém háji probíhá s respektem a ohledem na životní prostředí. Jednoduše to znamená, že při pěstování olivovníkových plodin je brán zřetel na to, aby nedocházelo k znehodnocení půdy a aby bylo zaručeno udržitelné zemědělství v dlouhodobém horizontu.
Olej Hojiblanca se pyšní certifikací Estepa!
Certifikace Estepa stanovuje nejpřísnější požadavky co se týče kvality extra panenského olivového oleje na světě. Zahrnuje oleje vyrobené ve 13 městech Estepa (Sevilla) a Cordóba. Jde o území se starodávnou tradicí pěstování olivovníků, na půdě s ideálními klimatickými podmínkami, díky kterým mají olivové oleje z této oblasti svou autentickou chuť a jsou ceněny po celém světě.
Extrakce za studena pro zachování chuti i kvality
Extra panenské olivové oleje se získávají přímo z plodů a výhradně mechanickými postupy, konkrétně mletím oliv. Zbývající kategorie olivového oleje, označované jako „olivový olej“, se nevyrábí přirozeně, ale získávají se chemickou rafinací s použitím kyseliny fosforečné. Celý proces extrakce oleje z čerstvých oliv probíhá pod 27ºC, což umožňuje zachování jeho chuti, aroma i nutričních vlastností. Pro zachování všech vlastností by měl být olivový olej skladován na tmavém a chladném místě, ideálně při teplotě 18ºC.
Výživové hodnoty na 100 ml
Energetická hodnota | 3700 kJ/ 900 kcal |
Tuky | 100 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 16 g |
- z toho polynasycené tuky | 8 g |
- z toho mononenasycené tuky | 76 g |
Sacharidy | 0 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
ES-ECO-001-AN certifikát:
Olivový olej má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU.
Složení:
Extra panenský olivový olej z odrůdy Hojiblanca*. *produkt z ekologického zemědělství. Olivový olej získaný z oliv výhradně mechanickými prostředky. Minimální trvanlivost (číslo šarže) na spodní straně.
Skladování:
Uchovávejte v suchu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Olej, máslo a ocet |
---|---|
Hmotnost: | 0.8 kg |
Objem: | 500 ml |
Země výroby: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.