Omega 3
Omega kyseliny neboli esenciální mastné kyseliny omega 3 a omega 6 jsou látky nezbytné pro vaše zdraví. Lidský organismus si polynenasycené mastné kyseliny nedokáže vytvářet sám. Proto je musíte dodávat tělu sami ve formě potravy, kterou přijímáte.
Nejprodávanější
MOVit Omega-3 FORTE je bohatým zdrojem nepostradatelných omega-3 mastných kyselin EPA a DHA. Vyniká vysokou čistotou a vysokou koncentrací žádoucích látek EPA a DHA v poměru k...
Kyselina eikosapentaenová (EPA) a kyselina dokosahexaenová (DHA) jsou biologicky aktivní omega 3 nenasycené mastné kyseliny. Olej je získáván z ryb žijících ve studených...
Kyselina eikosapentaenová (EPA) a kyselina dokosahexaenová (DHA) jsou biologicky aktivní omega 3 nenasycené mastné kyseliny. Olej je získáván z ryb žijících ve studených...
Spirulina je vhodná k hubnutí, budování svalové hmoty, zlepšení sportovních výkonů a podporuje imunitu. Obsahuje omega-3 a omega-6 mastné kyseliny....
Užívejte omega-3 s poměrem EPA a DHA přesně na míru svému tělu. Doplněk stravy Omega 3 MEGA EPA/DHA obsahuje vysoce kvalitní rybí olej s poměrem nenasycených mastných kyselin...
Vegetariáni pozor! Tato přírodní alternativa tradičního rybího tuku nabízí jedinečnou kombinaci EPA a DHA. Liposomální technologie zajišťuje mnohem vyšší absorpci ve srovnání se...
Omega- 3 mastné kyseliny EPA a DHA z ančoviček, sardinek a makrel.
Zdroje stravy omega kyselin
Hlavním zdrojem omega 3 mastných kyselin v jídelníčku jsou tučnější ryby a mořské plody. Kromě ryb je získáme i z pšeničných klíčků, vlašských ořechů, lněného semínka, také ze sójového, lněného či řepkového oleje. Nedostatečný příjem omega 3 mastných kyselin je příčinou únavy, špatné paměti, depresí, bolestí kloubů, problémů se zácpou, suché pokožky a lámavých nehtů.
Hlavními zdroji omega 6 kyselin jsou semínka rostlinného původu a oleje z nich vyrobené jako slunečnicový, řepkový, olivový, dýňový a další.
Doplňky stravy bohaté na Omega 3 a 6 mastné kyseliny
Na omega 3 mastné kyseliny je bohatý rybí tuk.
Kdo by měl dbát na příjem esenciálních mastných kyselin?
Pod pojmem omega 3 se skrývají dva druhy mastných kyselin - kyselina eikosapentaenová (EPA) a kyselina dokosahexaenová (DHA). EPA a DHA přispívají k normální funkci srdce. DHA poté přispívá k normální činnosti mozku a zraku. Příznivý účinek se dosáhne při denní dávce 250 mg EPA a DHA.
Důležitý je příjem omega 3 v těhotenství. Rybí tuk v těhotenství má totiž vliv na vývoj plodu, pozor však na konzumaci ryb obsahující methylrtuť. Ta by mohla mít na plod naopak neblahý dopad.
Rybí olej u dětí v předškolním věku díky svým účinkům patří rovněž k důležitým složkám jídelníčku. Pro svůj zdravý rozvoj potřebují dostatečné množství nenasycených kyseliny skupiny omega 3 také zvířata.