CERIA Hraška na zahušťování - jemná 1 kg
Kód: NC-690015Detailní popis produktu
Hraška je unikátní česká výživná, a hlavně chutná směs hrachu a bezlepkových obilovin, která neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Obsahuje kvalitní bílkoviny a má vysoký obsah vlákniny a antioxidantů. Je zdrojem železa, hořčíku a zinku. Diabetici ocení, že má navíc nízký glykemický index, což je pro ně velmi důležité. Vlastnosti Hrašky umožňují snížení nebo úplné vynechání vajíček v pokrmech.
Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008).
Narozdíl od Hrašky pikantní má snížené množství koření, soli a je zcela vynecháno chilli a česnek. Hraška jemná je proto vhodnější pro děti a některé diety.
Použití: Polévky – vrchovatou lžící Hrašky (30 g) zahustíme 1,5 l polévky. Omáčky – 50 g Hrašky zahustí 600 ml vody (vývaru) na přípravu omáčky. Hraškou snadno nahradíme vejce v těstech a karbanátcích (1 vejce = 1 lžíce = cca 20 g Hrašky). Hraškou na zahušťování lze i obalovat.
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 326 kcal / 1379 kj, bílkoviny 16,6 g, sacharidy 53,9 g (z toho cukry 1,1 g), tuky 3,8 g (z toho nasycené mastné kyseliny 1,1 g), vláknina 9,4 g, sodík 1 g.
Neobsahuje lepek, laktózu, glutaman sodný, konzervanty ani barviva!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bezlepkové potraviny |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 1 kg |
Bez lepku: | Ano |
Vegan: | Ano |
Země výroby: | Česká republika |
Certifikát: | Vegan |
Značka: | Hraška |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Hraška je nejen značka, ale i symbol zdravého stravování, který se zrodil v srdci České republiky. Vyráběná firmou Ceria, s.r.o., rodinnou společností s bohatými zkušenostmi v oblasti zdravé výživy, Hraška představuje výsledek dlouholetého vývoje a pečlivé selekce surovin. Tento produkt je důkazem, že zdravé jídlo může být nejen chutné, ale i jednoduché na přípravu.
Zakladatelka Hrašky, Ing. Eliška Škvařilová, čerpala inspiraci z bohaté tradice luštěnin ve stravě a obohatila ji o exotické nuance z indické kuchyně. Hraška je tak výsledkem kombinace tradičních hodnot a moderního přístupu k výživě.
Hraška je suchá směs bez lepku, cholesterolu a dalších zbytečných přísad, která se snadno mění v těstíčko pro různé kulinářské úpravy jako je obalování, zahušťování či zapékání. Je plná významných nutrientů, jako je vláknina, zinek a hořčík. Tyto živiny podporují stabilní hladinu cukru v krvi a Hraška je tak ideálním řešením také pro diabetiky. Díky své univerzálnosti je vhodná pro široké spektrum lidí včetně vegetariánů, veganů, celiaků a všech, kteří dbají na zdravou stravu.
Vaření s Hraškou je jednoduché, protože se používá stejně jako bílá mouka, což umožňuje zdravější přípravu tradičních jídel bez nutnosti upravovat recepty.
Proč Hraška:
- bez lepku
- vhodná pro vegany, vegetariány, celiaky i diabetiky
- snadná příprava
Produkty Hraška naleznete v kategorii Bezlepkové potraviny.