CERIA Hraška Vanilková 250 g
Kód: 690018Detailní popis produktu
Vychucená hrachová směs s vysokým obsahem vlákniny. Zdroj hořčíku a zinku.
CERIA Hraška Vanilková 250 g Hraška je unikátní česká výživná, a hlavně chutná směs hrachu a bezlepkových obilovin, která neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Obsahuje kvalitní bílkoviny a má vysoký obsah vlákniny a antioxidantů. Je zdrojem železa, hořčíku a zinku. Diabetici ocení, že má navíc nízký glykemický index, což je pro ně velmi důležité. Vlastnosti Hrašky umožňují snížení nebo úplné vynechání vajíček v pokrmech.
Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008). Hrašku Vanilka použijeme do koláčů a moučníků z kynutého těsta, těsta kypřeného práškem do pečiva. Vynikající jsou palačinky, kde vajíčka nahradíme Hraškou Vanilka. Při zapékání sladkých nákypů a žemlovky si z Hrašky Vanilka uvaříme bešamelovou omáčku, která nákyp spojí, aniž bychom použili vajíčka. Určitě vyzkoušejte ananas, banán, jablko či jiné ovoce namočené v těstíčku z Hrašky Vanilka osmažené.
Dávkování: 1 vejce = cca 20 g Hrašky Vanilka (1 polévková lžíce) + 40 ml vody. Použití: Ovoce v těstíčku – plátky jablek, banánů, ananasu apod. obalíme v suché směsi z Hrašky Vanilky a pak namočíme v těstíčku (100 g Hrašky smícháme s 200 ml vody či mléka). Smažíme v horkém tuku. Hraška zlepšuje soudržnost těst.
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 350 kcal / 1480, bílkoviny 17 g, sacharidy 58 g (z toho cukry 4,3 g), tuky 3,7 g (z toho nasycené mastné kyseliny 1,3 g), vláknina 8,4 g , sodík 0,11 g. Neobsahuje lepek, laktózu, glutaman sodný, konzervanty ani barviva!
Složení: Hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), cukr řepný, vanilka, směs koření.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Eco |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Certifikát: | Vegan |
Značka: | Hraška |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Hraška je nejen značka, ale i symbol zdravého stravování, který se zrodil v srdci České republiky. Vyráběná firmou Ceria, s.r.o., rodinnou společností s bohatými zkušenostmi v oblasti zdravé výživy, Hraška představuje výsledek dlouholetého vývoje a pečlivé selekce surovin. Tento produkt je důkazem, že zdravé jídlo může být nejen chutné, ale i jednoduché na přípravu.
Zakladatelka Hrašky, Ing. Eliška Škvařilová, čerpala inspiraci z bohaté tradice luštěnin ve stravě a obohatila ji o exotické nuance z indické kuchyně. Hraška je tak výsledkem kombinace tradičních hodnot a moderního přístupu k výživě.
Hraška je suchá směs bez lepku, cholesterolu a dalších zbytečných přísad, která se snadno mění v těstíčko pro různé kulinářské úpravy jako je obalování, zahušťování či zapékání. Je plná významných nutrientů, jako je vláknina, zinek a hořčík. Tyto živiny podporují stabilní hladinu cukru v krvi a Hraška je tak ideálním řešením také pro diabetiky. Díky své univerzálnosti je vhodná pro široké spektrum lidí včetně vegetariánů, veganů, celiaků a všech, kteří dbají na zdravou stravu.
Vaření s Hraškou je jednoduché, protože se používá stejně jako bílá mouka, což umožňuje zdravější přípravu tradičních jídel bez nutnosti upravovat recepty.
Proč Hraška:
- bez lepku
- vhodná pro vegany, vegetariány, celiaky i diabetiky
- snadná příprava
Produkty Hraška naleznete v kategorii Bezlepkové potraviny.