Plastia Fermentační víčko, 70mm
Kód: ECO121921_ZEL ECO121921_CER ECO121921_BRZ ECO121921/_MED Zvolte variantuDetailní popis produktu
Fermentace je biochemický proces, při kterém mikroorganismy, jako jsou bakterie, kvasinky nebo plísně, přeměňují organické látky (například cukry) na energii, přičemž vznikají různé vedlejší produkty, jako jsou alkohol, kyseliny nebo plyny (například oxid uhličitý). Tento proces probíhá bez přístupu kyslíku (anaerobně), i když některé formy fermentace mohou probíhat i za přítomnosti kyslíku.
Fermentace se využívá v potravinářství k výrobě různých produktů, jako jsou například pivo, víno, chléb, jogurty, kysané zelí nebo kimči. Kromě toho má fermentace význam i v metabolismu organismů, kde umožňuje získat energii z cukrů, když není dostupný kyslík.
Fermentační víčko je vhodné pro přípravu domácích kvašených pokrmů. Mezi potraviny vhodné k fermentování patří různé druhy zeleniny, mléčné výrobky (kefír, jogurt) nebo chlebový kvásek.
Postup:
1. Zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte, ochuťte a vložte do sklenice.
2. Zeleninu utlačte 2 cm pod okraj sklenice.
3. Dolejte vodu tak, aby hladina byla mírně nad zeleninou.
4. Zeleninu přiklopte větším listem nebo plátkem zeleniny.
5. Položte přítlačnou vložku na suroviny tak, aby se zarážky opřely o vrchní zaoblení sklenice.
6. Uzavřete sklenici fermentačním víčkem.
7. Nechte zeleninu fermentovat několik dní. Po ukončení procesu kvašení uchovávejte sklenici s fermentovaným obsahem v lednici.
Vhodné pro sklenice o objemu: 370 ml, 420 ml, 520 ml, 720 ml, 770 ml, 900 ml.
Údržba:
Všechny díly vymyjte teplou vodou s kapkou mycího prostředku, důkladně vypláchněte a osušte.
Fermentační víčko je možné mýt také v myčce na nádobí do teploty 50 °C
Doplňkové parametry
Kategorie: | Domácí výroba |
---|---|
Barva: | červená, zelená, Bronz, Medová |
BPA Free: | Ano |
Průměr: | 70 mm |
Země výroby: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.