Plastia Fermentační víčko, 70mm

Kód: ECO121921_CER ECO121921_BRZ ECO121921_MIX ECO121921/_MED Zvolte variantu
Novinka
Značka: Plastia
129 Kč / ks 129 Kč / ks 490 Kč / ks 129 Kč / ks od 129 Kč / ks 107 Kč bez DPH 107 Kč bez DPH 405 Kč bez DPH 107 Kč bez DPH od 107 Kč bez DPH
Vyprodáno Vyprodáno Skladem u partnera Skladem u partnera Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

Fermentační víčko je skvělým pomocníkem pro výrobu domácích kvašených lahůdek! Díky speciálnímu ventilu uvolňuje přebytečný plyn z kvašení, což zajistí perfektní podmínky pro vaše fermentované pokrmy. Využijte ho při přípravě zeleninových dobrot, kefíru, jogurtu nebo dokonce chlebového kvásku. BPA FREE. Výrobek je vhodný pro styk s potravinami. Výrobek obsahuje barvivo pocházející z kávové sedliny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Fermentace je biochemický proces, při kterém mikroorganismy, jako jsou bakterie, kvasinky nebo plísně, přeměňují organické látky (například cukry) na energii, přičemž vznikají různé vedlejší produkty, jako jsou alkohol, kyseliny nebo plyny (například oxid uhličitý). Tento proces probíhá bez přístupu kyslíku (anaerobně), i když některé formy fermentace mohou probíhat i za přítomnosti kyslíku.

Fermentace se využívá v potravinářství k výrobě různých produktů, jako jsou například pivo, víno, chléb, jogurty, kysané zelí nebo kimči. Kromě toho má fermentace význam i v metabolismu organismů, kde umožňuje získat energii z cukrů, když není dostupný kyslík.

Fermentační víčko je vhodné pro přípravu domácích kvašených pokrmů. Mezi potraviny vhodné k fermentování patří různé druhy zeleniny, mléčné výrobky (kefír, jogurt) nebo chlebový kvásek. 

Postup:
1. Zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte, ochuťte a vložte do sklenice.
2. Zeleninu utlačte 2 cm pod okraj sklenice.
3. Dolejte vodu tak, aby hladina byla mírně nad zeleninou.
4. Zeleninu přiklopte větším listem nebo plátkem zeleniny.
5. Položte přítlačnou vložku na suroviny tak, aby se zarážky opřely o vrchní zaoblení sklenice.
6. Uzavřete sklenici fermentačním víčkem.
7. Nechte zeleninu fermentovat několik dní. Po ukončení procesu kvašení uchovávejte sklenici s fermentovaným obsahem v lednici.

Vhodné pro sklenice o objemu: 370 ml, 420 ml, 520 ml, 720 ml, 770 ml, 900 ml.

Údržba:
Všechny díly vymyjte teplou vodou s kapkou mycího prostředku, důkladně vypláchněte a osušte.
Fermentační víčko je možné mýt také v myčce na nádobí do teploty 50 °C

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Domácí výroba
Barva: červená, zelená, Bronz, Medová
BPA Free: Ano
Průměr: 70 mm
Země výroby: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: