Amylon
Značka Amylon, sídlící na Vysočině, prošla za více než 110 let své existence transformací z tradiční české značky na moderní podnik spojující původní postupy našich babiček s inovativním respektem k novým stravovacím trendům. Přesto si udržuje upřímnou úctu k zákazníkům, zemi a přírodě.
Příběh značky sahá až do konce 19. století, kdy Christian Pešek začal průmyslově zpracovávat brambory. V roce 1891 tuto práci převzal jeho švagr František Malinský, postupně rozšiřující podnik akvizicemi dalších škrobáren, a vytvořil tak silný podnik.
V roce 1912 vznikla firma Amylon spojením škrobáren v Nížkově a Přibyslavi. V té době byl vyvíjen typicky český jídelníček, a Amylon se s hrdostí řadí mezi potraviny s více než stoletou tradicí, jako jsou karlovarské lázeňské oplatky, pražská šunka, pardubický perník či znojemské okurky. Puding Amylon, používaný z generace na generaci, má své místo v českých domácnostech.
V roce 2007 přišel nový směr pro Amylon s zaměřením na BIO kvalitu. I přes počáteční odpor části kolegů se podařilo vyvinout první balené BIO výrobky v Ronově nad Sázavou. Společnost se vydala za zákazníky, objížděla trhy a akce, přesvědčovala o výhodách BIO kvality. Přestože začátek byl pomalý, postupně přibývali noví odběratelé a výrobky, a firma se stala významným BIO producentem ve střední Evropě.
Proč Amylon?
Rychlá a snadná příprava
Usnadňovali život v kuchyni maminkám, babičkám i prababičkám, a nyní i Vám. Již přes sto let je jejich hlavním cílem maximálně zjednodušovat přípravu jídel a tím zkracovat čas strávený v kuchyni. K přípravě potřebujete pouze základní suroviny, jako je mléko či olej; sypké složení zkracuje čas vaření či pečení.
Kvalitně vybrané suroviny a dennodenní kontrola laboratoře zajišťují, že se výsledek vždy podaří. Zároveň mají vynikající skladovatelnost až 2 roky.
Moderně, a přesto tradičně
S Amylonem již vařilo přibližně 5 generací rodinných příslušníků, každá generace byla jiná, a přesto stejná. Jejich vývojový tým sleduje a reflektuje měnící se potřeby zákazníků, trendy v stravování i oblíbenost chutí. Neustále zlepšují a obohacují přípravu svých jídel. Své si najdou jak vyznavači tradiční české kuchyně, tak mladí s odlišnými stravovacími potřebami.
Kvalitní suroviny jako základ chuti
Od certifikovaných dodavatelů pečlivě vybírají a nakupují pouze kvalitní suroviny. Amylon, jako výrobce, splňuje nejpřísnější normy IFS a BIO certifikace. Zaručují nejvyšší standard, kvalitu a hygienu při výrobě. Poctivost je jedním z pilířů jejich společnosti.
Nabízejí výrobky bezlepkové i veganské. Velmi oblíbená je jejich široká řada BIO produktů, která podporuje ekologickou rovnováhu, zachování biologické rozmanitosti či omezení používání některých pesticidů. Na své si přijdou i příznivci rychlých jídel připravených v minutce.
Zaměstnanci
K zaměstnancům přistupují slušně a férově. Oceňují jejich osobní iniciativy a smysl pro odpovědnost. Nebrání se novým inovativním nápadům, které následně ocení zákazníci.
Příroda
Záleží jim na jejich krásné zemi a přírodě, a proto se snaží uchovat prostředí pro budoucnost a budoucí generace. Investují do udržitelných technologií, přičemž v roce 2021 snížili spotřebu vody o 25 % a spotřebu plynu o 20 %.
Rozvoj
Právě dokončují jednu z největších střešních solárních elektráren na Vysočině. Výkon této elektrárny by dokázal zásobovat elektřinou 190 průměrných českých domácností po celý rok. Investice pro jejich okolí, planetu a budoucí generace považují za smysluplnou.
Produkty této značky naleznete v kategorii: Pečení, Bezlepkové potraviny
Bio agar je přírodní prášková varianta klasické želatiny. Má bohaté využití v kuchyni jak na sladko, tak i na slano.
Kód: ECO86703
Stránka 1 z 1 -
1 položek celkem