Dropi
Cesta Dropi začala v Bolungarvíku, rybářském městečku na severozápadě Islandu, položeném na poloostrově Westfjords. Toto malebné městečko je domovem jedné z nejstarších rybářských komunit na Islandu, což dodává jejich tradicím skutečnou hloubku.
Nápad předat bohaté islandské dědictví vznikl v rámci projektu MBA na Islandské univerzitě v roce 2012. Skupina tří ambiciózních žen založila True Westfjords Ehf, výrobní společnost Dropi. Jejich původní koncept byl dále vyvíjen a testován ve spolupráci se společností Matís, což vedlo k uvedení Dropi na trh v roce 2015. Od té doby byla původní myšlenka zakladatelů zdokonalována, vylepšována a dostupná tisícům zákazníků jak na Islandu, tak i za jeho hranicemi.
Kromě ohromující krásy nabízí Island také zdravý životní styl, dlouhověkost a udržitelnost. To vše je zahrnuto v islandských kořenech Dropi, které se odráží ve všech aspektech této značky. Tato oblast poskytuje nejčistší rybářská loviště v Atlantiku s nejčistšími rybami ve velkých hejnech.
Islandské dědictví definuje jejich identitu a projevuje se v jedinečném způsobu činnosti značky. Čistý rybí olej od Dropi je zpracováván výhradně za studena pomocí extrakční metody inspirované starověkými technikami vikingských osadníků. Tato metoda, praktikovaná více než 1000 let, umožňuje vytvářet nejkvalitnější olej z tresčích jater s maximální péčí a pozorností. Při této metodě jsou udržovány teploty pod 42 °C, aby byly zachovány přirozené vlastnosti, esenciální Omega-3 mastné kyseliny a vitamíny A a D obsažené v oleji.
Pro udržení čistoty tohoto oleje nepoužívají žádné umělé přísady ani konzervační látky.
Dropi drží certifikaci HACCP, což zaručuje výrobu v souladu s evropskými standardy správné výrobní praxe.